Palántanevelés

Idén is készítettünk trágyatalpas  melegágyat...volt egy új segítőnk is:) ....
...persze ő csak felügyelte a munkát.

A trágya behordása után raklapokból, akác karók leverésével készítettük el az oldalát, majd eligazítottuk a trágyát hogy egyenletes legyen. Egy kis taposás, egyengetés után kész is voltunk az első fázissal. 5-6 nap elteltével beindult a hőképzés és leülepedett, így rá tettünk 10 cm vastag földréteget amit elsimítottunk. A fóliaház belső falára még egy réteg került. így már biztos védettek lesznek a palántáink a kora tavaszi fagyoktól.

 
Íme a palántanevelő...gőzkabin :) A trágyatalp tetejére kereszt irányba léceket tettünk hogy estére le tudjuk majd takarni , anélkül hogy megsérülnének a kelő palánták.

Neki is láttunk a tápkockák nyomásának.4x4-es és 5x5-ös tápkockanyomókkal dolgozunk, hogy a különböző növényeknek megfelelő méretű indulási életteret biztosítsunk.
 
Ezt a képet sehogyan sem tudtam megfordítani...reméljük nem potyognak ki a kockák :) 

 
 Elegünk lett a kertben kallódó műanyag fecnikből, ezért vettünk pár doboz nyelv lenyomó spatulát a feliratoknak, ezek fából vannak így ha el is potyognak el fognak bomlani :)

Mángold gomolyok bevetésre készen!
 
Mikor elkezdünk vetni, mindig olyan hihetetlen érzés hogy ezekből az apró magokból lesz annak a sok sok családnak élelme egész évben...kezemben a kert!!!
 
Paradicsom magok a helyükön...idén sem bírtunk MAGunkkal,
lesz vagy 40 fajtánk :)
 
Éééés itt a kikelet , saláták a láthatáron !
 
A paprikák még szunnyadoznak...
 







Megjegyzések

Megjegyzés küldése