Reggeli séta a tanyán

A kisfiunk érkezése óta igencsak megváltozott a napirendem...azért igyekszem visszarázódni a tanyasi életbe :) és rázom magammal reggelente  a lucernás ösvények hepe-hupáin az újdonsült tanyásgazdát is (mert hát kétség sem fér hozzá...ő itt a főnök :)


A reggeli sétákon készülnek a fényképek a blogra és felmérjük a kert változásait is , pl hogy lehet-e már vágni a lucernát (vagy még elmegy rajta a babakocsi ), vagy elvitte a szélvihar a fátyolfóliákat a palánták fölül, ledobta a szórófejet valahol a víz, beszöktek a juhok a gyümölcsösbe, vagy kikelt végre a borsó ?
kikelt :)


virít a tölgylevelű saláta a gyümölcsösben


Félúton egy marék tyúkhúr röpül a pulykakotlósnak (aki legalább 30 tojáson ül mozdulatlanul több hete...atya ég! 30 gyereket felnevelni!!! bele sem merek gondolni :) A tyúkudvar után irány a legelő, ami most tele van pitypanggal ... hmmm, gyönyörű a tavasz! Itt Juhokat számlálunk míg Lőrinc elalszik...

Tavaly a Bio Pipacs tanyán nyaraltak az anyajuhaink (fejés ürügyén) és hát úgy tűnik volt ott egy helyes fekete kos...ühümm...azt hiszem a lenti képek bizonyító erejűek!!! A fekete báránykánk élen jár :) főként a rosszaságban: tyúk kergetés, kerítés rombolás, trágyadombon ugrándozás stb.
Végre alszik a gyerkőc. Irány a fólia! Bekukkantok a palántanevelőbe, hogy állnak a paradicsomok, zellerek, paprikák és a batáta.
 A többi fóliában már szépen alakulnak a fejes saláták, karalábék és a csíkos cékla.

Útközben összefutok a "simabőrűvel": és Vahúrral, megbeszéljük mit láttam a tyúkudvaron aznap reggel,  netán járt e Karak a tyúkólban?

A vetésforgó szerint idén a fóliák elé került a burgonya. Egy részét fátyol fóliával takartuk hogy minél hamarabb tudjunk majd újkrumplit tenni a dobozokba.


A kép bal oldalán sorakoznak a különleges burgonya fajták táblái...táblaerdőőőőő!!!! és hamarosan Izgalmasabbnál izgalmasabb burgonyaerdő lesz itt :D Ezekről egy régebbi bejegyzésben már írtunk: http://evkerek.blogspot.hu/2014/03/aaaaahhh-krumpli-unalmasnem-igaz.html

 
A kert szélébe Kieffer körtéket, almákat és diófákat ültettünk . Ezek árnyékába tervezünk egy padot tenni, hááátha egyszer lesz időnk leülni megcsodálni a kert felett lenyugvó napot.

A fűszerkert is éled, sajnos a rebarbarás terveimet keresztbe húzta hogy váratlanul az összes növény magszárba ment szinte azonnal :( ennek még keresem az okát, de sajnos idén sem tudunk rebarbarát tenni a dobozba.

 

 Viszont hagyma lesz bőven! A fokhagyma, salotta és vöröshagyma már jó korán a földbe került, lehet készíteni a mangalicazsíros kenyereket!
Tavaly a földben hagytunk pár sor petrezselymet, így most már lehet egy kis zöldet csipegetni róla.

Megjegyzések

  1. Varsányi zsuzsanna2014. április 16. 8:32

    Minden nagyon szép! LÓci meg cuki!
    rebarbara virágját kitördelni? és akkor hoz új leveleket meg főleg szárat:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük Orsi a színes beszámolót Lócival elkövetett "titkos" felderítő utatokról! Egy iyen sétálós (Lócinak friss levegőn fekvős, alvós) délelőtt után biztosan farkas éhesek vagytok mindketten. :)

    VálaszTörlés
  3. Csoda, hogy ennyi munka mellett még van időtök a bloggal is foglalkozni! A rebarbara nálam is magba ment, ezek szerint nem egyedi probléma...

    VálaszTörlés
  4. Ez gyönyörű ahogy látszik ébredni a kert. Még csak pár hónapja (szó szerint egy pár ((2db)) figyellek benneteket de nagyon tetszik amit csináltok és amiért! Hallottam, hogy szokott nyílt napotok is lenni kb mikorra várható? Állataitok mik vannak még?

    VálaszTörlés
  5. le a kalappal előttetek, gyerkőc mellett ennyi mindent csinálni! gratulálok és sok kitartást kívánok!

    VálaszTörlés
  6. A főoldal címeiben van egy hiba. Redszer helyett rendszert kellene írni. Bocsi a figyelmeztetésért.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése