Mikor beköszöntenek a hűvös őszi napok, a legelső tepsi narancs szín gőzölgő sütőtök cikkek illata és látványa gyermekkori emlékek tömkelegével rohamoz meg...ez már elkerülhetetlenül így történik minden első sült gesztenyével, az első friss tavaszi zöldborsóból készült levessel és a szezon legelső mosolygó cseresznyéivel is.
Hokkaido |
Orange |
Nagydobosi |
1. ŐSZI ZÖLDSÉGEK ÖSSZESÜTVE vacsorára, másnap egy remek SÜTŐTÖK KRÉMLEVES ebédre! http://www.leftoverqueen.com/2008/11/12/fall-harvest-part-2
2. PITE? VAJ? TORTA!
Ez a recept ötlet azrét teszett meg, mert nemrég én is végigjártam ezt az utat:) Sütőben összesütöttem durvára vágott sárgarépa, cékla, burgonya és sütőtök szeleteket (rengeteg fokhagymagerezd, babér levél, kakukkfű, bors kíséretében) vacsorára, másnap pedig krémlevest készítettem a maradékból egy kis chilli hozzáadásával! A zsályát is megfontolom legközelebb...
2. PITE? VAJ? TORTA!
Aki kipróbálna pár egyedi dolgot is, annak ajánlom a következő linket, ahol mesteri fotókkal ellátott pitét, krémlevest, sütőtökvajat, sütőtökös sajttortát és muffinokat is találhat: http://smittenkitchen.com/pumpkin-winter-squash-recipes/
Itt a fahéjas crouton-nal megszórt édes krémlevestől kezdve minden van!
Sziasztok!
VálaszTörlésNem találtam e-mail címet, ezért itt szeretném megköszönni a múltkori kis csomagocskát, amit Attilán keresztül küldtetek. Nagyon aranyosak vagytok :)
Bogi