2011. szeptember 2., péntek

A kerttől a konyháig - a Védegylet első szakácskönyve



Nemrég került bemutatásra a Védegylet első, tudatos szakácsoknak szóló könyve. Már a címéért is rajongok:)

" Főzési rutinunk alaposan átalakult az elmúlt néhány évtizedben. Autóba be, a legközelebbi hiperszupermarketnél ki, bevásárlókocsi telepakol, és már főzünk is. Már ha egyáltalán főzünk, és nem eleve kész, vagy félkész árut vásárolunk.
Pedig lehet másként is. Ezt mutatja be *A KERTTŐL A KONYHÁIG - A TUDATOS SZAKÁCS KÖNYVE*
...Zöldleveles árpagyöngyleves, Joghurtos mángold, Pitypangfőzelék, Nagydobosi sütőtöklekvár, Élő zöldségleves mandulahabarással, Nádcukros almatorta - csak néhány a közel 30 recept közül.
Tájfajták, elfeledett őshonos zöldségfajták, vadon termő növények, fair trade alapanyagok - ezekből válogat a Tudatos szakács könyve, melynek receptjeit régi gyümölcsfajták megmentői, termelői piacok rajongói, közösségi kertészkedők, fair trade szakemberek, vásárlói közösségek tagjai és még sokan mások gyűjtötték és írták. "
A könyv letölthető a Védegylet honlapjáról http://vedegylet.hu/doc/szakacskonyv_2-47.pdf), illetve megrendelhető nyomtatott kiadásban is a csilla@vedegylet.hu email címen.
Forrás: Védegylet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése