CSATLAKOZZ A SZEGEDI ZÖLDSÉG KÖZÖSSÉGHEZ


  A csatlakozási lehetőség a nyári szezonra lezárult! Ha szeretnél feliratkozni a várólistára írj emailt az evkerek.okotanya@gmail.com címre!

 

 

Csatlakozz az Évkerék Ökotanya közösségi bio zöldségdoboz rendszeréhez , egy egész termesztési szezonon keresztül, hogy:

  • minden héten egy doboz, friss biozöldséget vihess haza
  •   helyben termelt, frissen szüretelt, több mint 100 fajta szezonális zöldséggel, zöld fűszerrel és zöldségkülönlegességgel főzhess,
  • egy remek tudatos közösség tagja lehess
  • és közben támogass egy környezetbarát ökológiai módszerekkel termelő fiatal családot!




Mi van a dobozban?
Egy nagydoboz, minden héten egy nagy adag előre összeállított zöldség válogatást jelent, mely 8-10 fajta biozöldségből és fűszerből áll. Ezeket abból a több mint 100 fajtából állítjuk össze, melyek a szezonban aktuálisan teremnek a kertben (terményeink listáját a honlapon olvashatod http://evkerek.blogspot.hu ).
Az átlagos nagydoboz 3-4 felnőtt heti zöldségigényét fedezi. Ha 1-2 fő számára szeretnél dobozt rendelni, akkor javasoljuk, hogy hozz valakit, akivel megoszthatod a nagydobozodat, vagy mi szívesen segítünk a közösségből találni valakit, akivel osztozhatsz! Bár kisdobozok rendelésére is van lehetőség korlátozott számban, de ezek előkészítése, szállítása számunkra sokkal munka, idő és energia igényesebb, így arányaiban számodra is költségesebb!  Ezért javasoljuk ilyen esetben egy nagydoboz megosztását!
Hogyan működik a dobozrendszer?
2013-ban két szezonra lehet csatlakozni a közösséghez. A nyári szezonban a dobozátvétel májustól augusztus végéig (18 doboz) a téli szezonban szeptembertől december végéig tart (17 doboz).
A zöldség közösség tagjai hetente egyszer veszik át zöldségdobozaikat csütörtök délutánonként a Waldorf Iskolában (Kolozsvári tér 1.-2.) kialakított átvevőponton. Ha vakációra utazik valaki, egy szomszéd vagy barát is átveheti helyette a terményeket. Az aktuális hírekről, a doboz heti tartalmáról, a hozzá illő receptekről és a közösségi eseményekről a zöldség közösség levelező listáján kapnak értesítést a tagok. A közösség évente kétszer látogatja meg a gazdaságot, tavasszal az évindító találkozókon és a nyári betakarítási ünnepen, ilyenkor az egész év tapasztalatai és a jövő évi tervek is megbeszélésre kerülnek!
Hogyan csatlakozhatok?
A Nyári 18 hetes szezonunkban tervezett 18 dobozra, a következő módon lehet csatlakozni.
1.     Olvasd el a honlapunkon a dobozrendszerünk működéséről szóló leírást, és ha tudsz, gyere el a Tagtoborzó Találkozónkra a Szegedi Waldorf Iskolába hogy személyesen is kérdezhess a gazdálkodóktól és a többi Zöldség Közösség tagtól!
2.     Ha úgy érzed te is szívesen részt vennél Közösségi gazdaságunk dobozrendszerében, írj jelentkező emailt az evkerek.okotanya@gmail.com címre.
3.     Az email-es jelentkezést követően megküldjük a Termelői-Fogyasztói megállapodást, melyet két példányban, aláírva küldj vissza nekünk postán 2013. április 12.-ig  , vagy hozd el személyesen az április 13.-ai évindító Zöldségközösség Találkozónkra, melyet az Évkerék Ökotanyán tartunk!

Még több információt olvashatsz a közösségi gazdálkodási rendszerről és az Ökotanyáról a http://evkerek.blogspot.hu/ oldalon. Szeretettel várjuk az új érdeklődőket a
Tagtoborzó Találkozón március 21.-én!

Megjegyzések