LEONARDO GROW tapasztalatcsere a tájfajtákról ... és egy szemérmetlenül színes paradicsom fajta kóstoló fotói :)

A múlt héten Nagyszékelyben jártunk és részt vettünk a kertészeti növények biodiverzitásának megőrzésével kapcsolatos nemzetközi tapasztalatcserén (Leonardo GROW Workshop).
 A találkozón szó volt:
 - a tájfajták/régi fajták hazai jogi hátteréről,
-  terjesztésük lehetőségeiről, 
- bemutatkozott a Magház-civil magbank hálózat valamint néhány jól működő Osztrák, Spanyol és Francia kezdeményezés  (mint, pl.: az Arche Noah)

Claudia mesélt az Arche Noah-ról
Szakmailag és emberileg is nagy találkozások tették felejthetetlenné ezt a hétvégét, megerősítve minket abban, hogy tovább kell  építgetni a hazai közösségi civil maghálózatot (A Magházat :)




És hát mi rejlik e-mögött a sok komoly szakmázás, találkozó, konferencia, workshop mögött? Mi a mozgató rugója a tájfajták és a mezőgazdasági sokszínűség  iránti szerelmünknek? Természetesen az ízek, színek, formák, amelyek szemet...és nyelvet gyönyörködtetnek :)

Felirat hozzáadása

Mivel ezt vendéglátóink is jól tudják, csodás gasztronómiai élményekben lehetett részünk a hétvégén, melyet egy  paradicsom fajtakóstoló koronázott meg szombat délután. 

 
Mindenki hozta a kedvenceit így kb. 40 fajtát ízlelhettünk végig...a szemfülesebbek pedig néhány magot is zsebre vághattak már aznap, előrevetítve a vasárnapi eseményeket. 


Másnap egy magbörzével zárult a találkozó pontot téve erre a csodálatos hétvégére:)



VIGYÁZAT!!!

Szemérmetlenül sok kép következik az általunk végigkóstolt paradicsom fajtákról!!! 
Jó csemegézést kívánunk mindenkinek :)









































Megjegyzések